fbpx
Сьогодні
23:04 26 Кві 2020

ЗМІ повідомили, що у Києво-Печерській лаврі коронавірус виявили у всіх священиків. В УПЦ МП заперечили

Фото Reuters

Низка українських ЗМІ повідомили з посиланням на російське видання «РБК», що у Києво-Печерській лаврі коронавірус виявили у абсолютно всіх священників. Але у лаврі це заперечили.

Саме «РБК» посилається на речника Української православної церкви Московського патріархату митрополита Климента.

Водночас у коментарі hromadske Климент заперечив, що казав таке.

«Я говорив інакше, я говорив про те, що практично всі, хто заразилися у Києво-Печерській лаврі, вже майже видужали», — пояснив він.

Назвати точну кількість інфікованих священиків у лаврі митрополит не може, бо аналізи роблять державні клініки.

«Я знаю, що десь приблизно у лікарні лежало загалом 15-20 чоловік, у них були різні форми пневмонії, але переважна більшість виписалася, там ще кілька чоловік залишилося», — розповів Климент.

Речник УПЦ МП також не підтвердив наведені «РБК» дані про 150-200 інфікованих. Він лише сказав, що решта (кого не госпіталізували) перенесли захворювання у легкій формі, їхній стан не погіршувався, але скільки їх, Климент сказати не може.

«Ці дані можуть озвучити медичні працівники, які роблять ці аналізи. Лікарі брали аналізи у всіх в лаврі, звичайно ж, що вони лікували не всіх, і не в усіх були позитивні аналізи. Огляд пройшли всі монахи, але хворіли не всі», — наголосив Климент.

У коментарі УП він зазначив: «Усі монахи, які є в Лаврі, проходили моніторинг на наявність вірусу (Covid-19 – ред.), самих монахів більше ніж 200, не те, що 100. Але МОЗ дало інформацію, що більше 100 людей мають інфекцію, але ці дані були, здається, 2-3 тижні тому. А на сьогодні практично всі вже одужали, тому говорити, що там сьогодні 100 хворих – це некоректно. У лікарнях залишилося 3-4 людини».

Водночас щодо настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Павла речник УПЦ МП підтвердив — той вже одужав і виписаний з лікарні.

Нагадаємо, Києво-Печерську лавру закрили на карантин через понад 90 інфікованих коронавірусом SARS-CoV-2.

Також на карантин закриють Іонінський монастир у Києві.

Раніше ЗМІ повідомили, що Митрополитів УПЦ МП Онуфрія та Антонія таємно госпіталізували до лікарні з СOVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: