fbpx
Сьогодні
17:50 24 Кві 2020

Рада створила ТСК для перевірки інформації щодо масштабної корупції у податковому та митному відомствах

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив, що Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію для перевірки інформації колишнього міністра фінансів Ігоря Уманського щодо масштабної корупції у податковому та митному відомствах.

Про це він написав у Facebook.

До складу комісії увійшли представники усіх фракцій та груп. Тепер вони мають детально вивчити усі матеріали, які є по цій тематиці. І, можливо, залучити додаткову інформацію та свідчення інших осіб.

"Це питання до порядку денного позачергової сесії запропонував внести Президент України. Що дуже добре з декількох причин.

Перше. Це один з практичних принципів реалізаціі незмінної позиції Президента Володимира Зеленського: боротьба з корупцією є пріоритетом нашої державної політики.

Друге. Ми відроджуємо публічний парламентський контроль виконавчої влади в його фундаментальному значенні. Ця функція парламентів усіх країн світу є такою ж важливою, як і законотворча. І багато років це завдання Верховна Рада виконувала дуже слабо. Саме для цього минулого року було ухвалено нові зміни до закону про Тимчасові слідчі комісії. По суті, модно сказати, що мав місце перезапуск цього надважливого закону. Показово, що за нього проголосувала конституційна більшість – 337 голосів. Тепер потрібно перевірити якість закону на практиці.

Третє. Ми демонструємо співпрацю владної фракції із іншими фракціями та групами Верховної Ради. Владі та опозиції однаково важливо винищувати корупцію. Нещодавно я вже пояснював у своїй статті, наскільки важливо Україні у такий складний момент мати ефективний парламент та об'єднувати зусилля усіх політичних сил та усіх органів влади", – пояснив Єрмак.

Актуальну інформацію буде збирати, з одного боку, міжвідомча група з представників правоохоронних органів, а узагальнювати та напрацьовувати пакет пропозицій буде група аналітиків.

З іншого боку, зрозуміло, що парламентська тимчасова слідча комісія в свою чергу буде паралельно збирати та оцінювати матеріали по даному питанню та робити належні висновки.

"В будь-якому разі головне завдання для всіх нас – прибрати корупційні впливи в двох ключових фінансових інституціях – митниці та податковій", – резюмує Єрмак.

Верховна Рада щойно створила Тимчасову слідчу комісію для перевірки інформації колишнього міністра фінансів Ігоря…

Posted by Андрій Єрмак on Friday, April 24, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: