fbpx
Сьогодні
13:47 22 Кві 2020

Єврокомісія надасть Україні 1,2 млрд євро підтримки під час пандемії COVID-19

Єврокомісія оголосила про виділення Україні 1,2 млрд євро підтримки під час пандемії коронавірусу.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє Офіс голови держави.

«Це безпрецедентна за обсягом макрофінансова допомога. Рішення ЄС – це не лише вияв солідарності у важкі часи. Це свідчення, що Україна не помилилася, зробивши європейський вибір. Адже справжні друзі пізнаються в біді», — сказав Зеленський.

Кошти допоможуть гарантувати макроекономічну стабільність країни. Це дозволить виділити додаткові ресурси з бюджету на допомогу українцям і на помʼякшення негативних наслідків пандемії, зазначив Зеленський.

Пропозицію Єврокомісії повинні схвалити Європейський парламент і Рада ЄС. Єврокомісія розраховує на швидке схвалення, враховуючи актуальність проблеми.

«Щойно це станеться, перший транш може бути виділений якнайшвидше без додаткових умов. Другий транш може бути наданий після виконання узгодженого з ЄС переліку індикаторів вже у четвертому кварталі 2020-го чи першій половині 2021 року. Як і у випадку зі звичайною макрофінансовою допомогою ЄС, транші залежатимуть також від задовільного прогресу країни-партнера у виконанні програми МВФ та використанні коштів фонду», — зазначили в ОП.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: