fbpx
Сьогодні
14:06 20 Кві 2020

Постраждалим від пожежі в Житомирській області компенсують втрачене житло, - голова ОДА

Фото Assoc. of Chornobyl Tour Operators

У Житомирській області багато коштів із місцевих бюджетів витрачають на ліквідацію наслідків масштабної пожежі. Через це на засіданні оперативного штабу було ухвалено рішення щодо компенсацій від центральних органів виконавчої влади.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" сказав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Він уточнив, що було ухвалено рішення щодо компенсації для місцевих бюджетів і, безумовно, щодо компенсації для людей, які втратили своє житло.

Також голова Житомирської ОДА розповів, що близько 1 тис. осіб із різних підрозділів ДСНС гасять лісові пожежі. Зокрема, залучено обласні лісники, лісники КП "Житомироблагроліс" і військовики. Крім того, Нацгвардія допомагає досліджувати територію за допомогою дронів. Також залучено інженерну техніку Збройних сил.

"Сьогодні після першого обльоту на вертольоті я можу доповісти про те, що немає відкритих вогнищ. Є задимлення, але, як мені доповіли, дим вже зовсім іншого характеру. Тобто вже навіть по всій території можна пролетіти на вертольоті. Тому що коли ми піднімалися вчора на вертольоті, були місця, куди ми не могли пройти, бо там був дим іншого характеру, куди вертоліт пройти не може. Сьогодні повідомляють, що ситуація поки контрольована, далі працює авіаційна техніка", – сказав голова ОДА.

Віталій Бунечко зазначив, що якщо не буде змін погодних умов і якщо не здійметься буревій, то рятувальники за кілька днів впораються вже і з цим задимленням.

Також голова ОПУ запевнив, що Кабмін надасть фінансування людям, які постраждали від пожеж на Житомирщині.

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький назвав лісові пожежі у Житомирській області найбільшими за 24 роки.

Раніше в МВС назвали дві версії виникнення пожеж.

Також у Зеленського назвали площу, яку охопили пожежі в Житомирській області.

Читайте також: "Часто в звітах все є, а насправді немає". Як волонтери допомагають рятувати Чорнобиль від вогню

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: