fbpx
Сьогодні
19:50 18 Кві 2020

Єрмак прокоментував ситуацію з пожежами в лісах України

Фото ОПУ

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак прокоментував ситуацію з пожежами в лісах України.

Про це він написав у Facebook.

"Інформую щодо поточної ситуації із пожежами в лісах України. Щойно провів оперативну нараду з головою МВС Арсеном Аваковим, головою Нацполіції Ігорем Клименком та головою Житомирської ОДА Віталієм Бунечком. За дорученням Володимира Зеленського Офіс Президента цілодобово тримає на контролі ситуацію із пожежами та оперативно реагує на можливі виклики.

Голова Житомирської ОДА за допомогою відеозв'язку підключився до нас одразу після того, як провів обліт територій, які були уражені пожежами. Відкрите полум'я зараз залишилось в 4 осередках. Там працює понад 100 одиниць техніки, працівники ДСНС та лісники. Крім того, для гасіння пожеж залучили авіацію та протипожежний потяг", – заявив він.

Також продовжується ліквідація пожежі в Зоні відчуження. Там також працює достатньо техніки та людей. Загрози об'єкту "Укриття" та сховищу радіаційних відходів немає.

"Крім того, хочу подякувати працівникам ДСНС, Нацгвардії, лісникам та всім, хто відважно бореться з пожежами. Також Арсен Аваков та Ігор Клименко доповіли про готовність Нацполіції та Нацгвардії до контролю дотримання правил карантину під час святкування Великодня", – йдеться у повідомленні.

Офіс Президента також тримає діалог з місцевою владою та представниками церков. Окремо обговорили питання прискорення виконання рішення про закриття ринків, адже у чотирьох областях України деякі ринки частково продовжують працювати. Зараз ця ситуація оперативно вирішується.

Інформую щодо поточної ситуації із пожежами в лісах України.Щойно провів оперативну нараду з головою МВС Арсеном…

Posted by Андрій Єрмак on Saturday, April 18, 2020

 

Раніше Аваков пояснив причини лісових пожеж у Київській та Житомирській областях.

Повідомлялося, що у Зоні відчуження і на Житомирщині продовжують гасити пожежі, вже згоріли десятки будинків.

Нагадаємо, що Німеччина надала Україні допомогу на 230 тис. євро для боротьби з пожежами під Чорнобилем.

У Раді вимагають термінового засідання РНБО через Чорнобиль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: