fbpx
Сьогодні
16:41 18 Кві 2020

У Раді вимагають термінового засідання РНБО через Чорнобиль

Фото Reuters

Партія "Європейська солідарність" вимагає від Кабінету міністрів України та РНБО зібратися на термінові засідання і розглянути питання надзвичайної екологічної ситуації, яка склалася через пожежі у Чорнобильській зоні відчуження. Кожна година зволікання коштує здоров'я та життя людям.

Про це йдеться в оприлюдненому на сайті політсили зверненні.

"Уряд має негайно вжити заходи необхідні для захисту людей і подолання наслідків екологічної катастрофи, зокрема, у Київській та Житомирській областях та місті Києві, який за інформацією міжнародних моніторингових інституцій має найбрудніше повітря на планеті", – наголошують у "ЄС".

Різко розкритикували представники політсили той факт, що влада, на їх думку, приховує реальний стан речей у Чорнобильській зоні.

"Ми обурені безпорадністю і бездіяльністю влади, яка неодноразово заявляла, що пожежі у зоні відчуження ліквідовані, але при цьому у Києві стоїть густий дим, а жителі скаржаться на запах гару, який відчувають у всіх куточках столиці і в області. Таке враження, що влада приклалася до кисневих подушок і дихає іншим повітрям, ніж звичайні люди", – констатували автори звернення.

Крім того, партійці вимагають звіту від київської влади та очільника столиці щодо того, як проходить порятунок парків столиці, у яких днями теж почалися пожежі. Від Віталія Кличка у "ЄС" хочуть також почути про заходи, які мають бути вжиті для недопущення пожеж у лісопарковій зоні Києва.

"Ми вимагаємо від влади своєчасних та професійних дій. Кожен день і навіть година зволікання – це втрачені здоров'я і навіть життя людей", – резюмували автори звернення.

Не втрачати часу і невідкладно реагувати на існуючі загрози мусить і персонально президент України Володимир Зеленський. У цьому переконаний народний депутат від "ЄС" Володимир Ар'єв. На думку нардепа, висока вірогідність того, що пожежі останніх днів – результат диверсій.

"Досить ховати голову в пісок. Треба діяти – і діяти негайно. Треба негайно зробити все можливе для того, щоб погасити пожежі, для того, щоб контролювати ситуацію в Києві і області. Особливо в зоні відчуження ЧАЕС. Для того, щоб розробити антидиверсійні дії. І відповідно почати нарешті штрафувати тих, хто зумисно підпалює траву на полях", – заявив Ар'єв.

Повідомлялося, що у Зоні відчуження і на Житомирщині продовжують гасити пожежі, вже згоріли десятки будинків.

Нагадаємо, що Німеччина надала Україні допомогу на 230 тис. євро для боротьби з пожежами під Чорнобилем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: