fbpx
Сьогодні
10:45 18 Кві 2020

У Зоні відчуження і на Житомирщині продовжують гасити пожежі, вже згоріли десятки будинків

Фото Reuters

На Київщині та Житомирщині продовжується гасіння окремих осередків пожеж, радіаційний фон у Києві та області в межах норми.

"Станом на 7 годину 18 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасіння пожеж на території  Корогодського, Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Спостерігається тління трав'яного настилу, пеньків та деревини в осередках пройдених вогнем. Інженерною технікою створено 297 км мінералізованих смуг".

В цілому радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,012 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год, м. Чорнобиль – 0,023 мР/год., на КДП Дитятки 0,02 мР/год. при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год.)", – повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

гасити пожежі

На Житомирщині станом на 7 ранку суботи ДСНС надається допомога працівникам лісгоспів щодо гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу та пеньків, при цьому відкритих осередків горіння не спостерігається.гасити пожежіТак, на території Виступовицького лісництва поблизу с. Рудня та с. Виступовичі площа пожежі становить близько 2 тис. га. Працівниками лісового господарства створюються мінералізовані смуги.

На території Бережестського лісництва поблизу с. Бережесть площа пожежі становить близько 700 га. Працівниками лісового господарства створюються мінералізовані смуги.

У Житомирській області горіло близько 4 тисяч гектарів лісу. Вогонь знищив та пошкодив 38 жилих та 43 нежилих будинків місцевих жителів.

Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко у Facebook.

"Локалізовуємо пожежі на півночі Житомирщини: сьогодні було знищено десятки людських домівок та охоплено вогнем близько 4 тисяч гектарів лісу", – написав він.

Маштабні пожежі тривають на території 6 лісництв Овруцького району.

Posted by Віталій Бунечко on Friday, April 17, 2020

Найбільшої шкоди вогонь приніс жителям сіл Нижня Рудня, Острови, Магдину та Личмани. Близько 50 осіб евакуювали. Їх переселили до сусідніх сіл. "Потерпілі забезпечені харчуванням та місцем для ночівлі, проте сильний вітер сприяє захопленню нових площ вогнем", – стверджує Бунечко.

Ліквідувати вогонь намагається весь особовий склад ДСНС Овруцького району. Долучились також екіпажі з сусідніх районів."Крім цього, залучено працівників лісгоспів з усією наявною протипожежною технікою", – додав голова ОДА.

Також для приборкання вогню використовується авіація – 3 літаки АН-32П та спеціальна військова техніка ЗСУ – "БАТ-2".

пожары житомирщина

Глава ДСНС Микола Чечоткін звернувся в Генштаб ЗСУ з проханням допомогти рятувальникам загасити лісові пожежі на Житомирщині. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко. За його словами, така допомога від збройних сил буде негайно надана.

Також він додав, що в основному горить лісова підстилка, трава, сухе торішнє листя, бурелом на площі до 1000 гектарів. Зараз ситуація під контролем. Геращенко зазначив, що в першу чергу рятувальники захищають населені пункти.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: