fbpx
Сьогодні
22:32 17 Кві 2020

Німеччина надала Україні допомогу на 230 тис. євро для боротьби з пожежами під Чорнобилем

За дорученням Федерального уряду Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) передає, починаючи з п'ятниці, Державній службі України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) спеціальне обладнання для локалізації лісових пожеж навколо колишньої радянської Чорнобильської АЕС на 230 тис. євро

Про це повідомило посольство Німеччини в Україні.

"Ми раді чути, що гасіння пожеж відбувається успішно завдяки масштабному залученню підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Щоб підтримати і захистити відважних пожежників в їх боротьбі, ми швидко відреагували і, за погодженням з ДСНС, закупили дозиметри, пожежні рукави та пожежну машину", – цитує посла Німеччини в Україні Анку Фельдгузен прес-служба дипустанови в п'ятницю.

Зокрема, швидка допомога містить 80 дозиметрів для вимірювання радіоактивності і близько 15 км пожежних рукавів. Крім того, триває закупівля пожежної автоцистерни, спеціально обладнаної для лісових і рослинних пожеж.

Посольство нагадало, що федеральний уряд Німеччини підтримує ДСНС і Товариство Червоного Хреста України з 2015 року. Відтоді 150 підрозділів ДСНС у 120 територіальних громадах були оснащені новим обладнанням поряд із навчальними заходами: серед іншого, партнерам було передано 2 тис. дихальних апаратів, 5500 масок, 4100 індивідуальних захисних костюмів, 240 кілометрів пожежних рукавів , 50 водяних насосів, 60 тонн піноутворювального вогнегасного засобу, 12 карет швидкої допомоги, 50 пожежних машин і 3500 пар рукавичок, черевиків і шоломів для пожежних. Використання технічного обладнання і надання консультацій значно знизили ризик нанесення шкоди здоров'ю співробітників оперативних підрозділів. Кількість жертв пожеж зменшилася на 30 відсотків з початку надання підтримки, підкреслили в посольстві ФРН.

Також від імені німецького Федерального уряду ДСНС України отримала минулого тижня для боротьби з COVID-19 захисні маски, захисні костюми, а також переносні дезінфікуючі апарати на суму 175 тис. євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: