fbpx
Сьогодні
13:38 14 Кві 2020

Кличко каже, що у столиці постійно міряють радіацію, перевищення немає

У Києві постійно контролюють радіаційний фон, перевищення поки що немає.

Про це сказав мер столиці Віталій Кличко на онлайн пресконференції, відповідаючи на запитання соцмереж.

"Так, в екосистемах Чорнобильської зони тривають пожежі. Для гасіння вогню залучено 96 одиниць техніки та 405 чоловік особового складу. Там працюють рятувальні служби вже з багатьох міст України. Зупиняють вогонь і київські рятувальники, і з Дніпра їдуть на допомогу, з Полтави. Задіяна авіація.

Залишаються три напрямки пожеж: Корогодське, Котовське та Лісовецьке лісництва. Причина пожеж проста – спалювання сухої трави та необережне поводження з вогнем. У столиці ми постійно контролюємо радіаційний фон. Перевищень поки що немає. Фон не перевищує 0,013 мікрорентген на годину. При нормі 0,03 мікрорентгени на годину".

Кличко також розповів, що під Києвом внаслідок горіння трави, горів і тліє торф. За тиждень торф гасили у Бородянському, Броварському і Вишгородському районах. На площі близько 4 гектари.

У столиці на гасіння трави та дерев підрозділи ДСНС виїжджали протягом тижня 57 разів. Майже 350 рятувальників та 70 одиниць техніки були залучені до гасіння пожеж у місті.

Мер нагадав, що парламент збільшив штрафи для паліїв (до 150-ти тисяч гривень), та звернувся із закликом повідомляти правоохоронців про всіх, хто палить траву, очерет чи багаття, щоб "упередити це зло".

За даними Центру громадського здоров'я, радіаційний фон на території Київщини та Житомирщини також не перевищує норми.

В Чорнобильській зоні залишилися осередки тління лісової підстилки, відкритого вогню вже немає.

Нагадаємо, Рада суттєво підвищила штрафи за спалювання трави.

штрафи за спалення трави

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: