fbpx
Сьогодні
09:56 13 Кві 2020

Через пандемію затримується розслідування збиття українського літака в Ірані

Пандемія COVID-19 затягне розслідування щодо збиття українського міжнародного рейсу над Іраном, оскільки Канада попросила Тегеран відкласти завантаження даних з чорних скриньок через обмеження на подорожі, спричинені спалахом коронавірусу.

Про це повідомляє Тheguardian.com.

Іран погодився у березні передати чорні скриньки з рейсу 752 в Україну чи Францію на аналіз. Такий крок привітали Канада та Україна.

Очікується, що у скриньках буде інформація про останні моменти перед тим, як у літак "Міжнародних авіаліній України" поцілили ракетою, і він розбився незабаром після вильоту з аеропорту Тегерану 8 січня.

Повідомляється, що минулого тижня Іран зв'язувався із зацікавленими у розслідуванні країнами і запитував, коли вони можуть надіслати експертів, які допоможуть завантажити дані з чорних скриньок.

Президент Ради з безпеки транспорту Канади Кеті Фокс підкреслила, що зацікавлені країни "прагнуть продовжити завантаження та аналіз реєстраторів", але подорожі експертів наразі неможливі через обмеження, накладені у зв'язку з пандемію.

Фокс додала, що представники або експерти із зацікавлених країн мають бути присутніми під час завантаження даних чорної скриньки, і тому процес слід відкласти доти, доки "умови не покращаться, щоб забезпечити безпечну поїздку".

Вона висловила сподівання, що, коли умови покращаться, "Іран виконає свої зобов'язання щодо завантаження рекордерів".

В МЗС розповіли, що відбувається з "чорними скриньками" збитого Іраном літака МАУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: