fbpx
Сьогодні
00:27 30 Бер 2020

Уряд зробив обов’язковою обсервацію для українців, які повернулись з-за кордону

Фото Reuters

На засіданні уряду ввечері 29 березня вирішили зробити обов'язковою обсервацію для тих, хто повертається в Україні з-за кордону.

Про це повідомив  міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Щойно Уряд ухвалив рішення про обов'язковість дотримання режиму обсервації для тих українців, які повертаються з-за кордону», — написав він.

Якихось деталей Криклій не навів.

Зазначимо, що раніше під час повернення в Україну з-за кордону громадяни підписували згоду на самоізоляцію.

Під час обсервації за людьми, які в'їхали на території з карантином, здійснюється спостереження упродовж максимального терміну інкубаційного періоду хвороби. Люди у цей час перебувають в обсерваторі, приміщенні з відповідними умовами.

У недільному зверненні до українців президент України Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто повернеться в Україну після 28 березня, буде знаходитися на 14-денний обсервації. Про це йдеться у відеозверненні, опублікованому прес-службою Офісу президента. 

"Повернення українців, які після 28 березня перетнуть нашу кордон літаком, автобусом, поїздом або пішки, має бути максимально безпечним. Вона передбачатиме обов'язкову двотижневу обсервацію. Зараз ми готуємо список відповідних локацій", – заявив Зеленський.

За словами президента, ними можуть стати українські готелі, з якими досягнуті попередні домовленості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: