fbpx
Сьогодні
20:26 29 Бер 2020

Зеленський визнав загрозу дефолту

Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський заявив, що без отримання допомоги від міжнародних партнерів Україні загрожує падіння економіки і дефолт.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

При цьому він зазначив, що завтра має відбутися позачергове засідання Верховної ради.

"Через коронавірус Україна фактично опинилася на роздоріжжі і має два шляхи. Перший – ухвалення двох життєво важливих законів. Після чого ми отримаємо підтримку від наших міжнародних фінансових партнерів в розмірі не менше 10 мільярдів доларів. Другий шлях – провал цих законів. Після – занепад економіки і навіть загроза дефолту", – зауважив Зеленський.

Звернення Володимира Зеленського щодо прибуття чергового літака з медичним вантажем з Китаю.

Володимир Зеленський звернувся до українців, повідомивши про прибуття чергового літака з медичним вантажем з Китаю. Крім того, Глава держави наголосив, що вже вночі в Україну мають доправити ще 100 тисяч високоточних ПЛР-тестів.Окрему увагу у своєму зверненні Президент приділив позачерговому засіданню Верховної Ради, яке має відбутися завтра. Він закликав народних обранців ухвалити два життєво важливих закони, після чого Україна одержить підтримку від міжнародних фінансових партнерів у розмірі щонайменше 10 мільярдів доларів. Інакше нашій державі через пандемію коронавірусу загрожуватимуть занепад економіки й навіть дефолт.«Завтра народ України чітко побачить, чи готові ви захищати його інтереси. Суспільство зрозуміє – ви слуги народу чи прислужники чужих інтересів. Усвідомте свою відповідальність», – звернувся до депутатів Володимир Зеленський. Насамкінець Глава держави розповів про те, як під час карантину реалізовуватиметься проект дистанційної освіти для школярів.

Posted by Офіс Президента України on Sunday, March 29, 2020

"Останні тижні Офіс Президента і Кабмін робили все, що від нас залежало. Ми домовилися про фінансову підтримку для України. Ми з урядом свій шлях обрали. Тепер – черга за народними депутатами.Вся відповідальність лягає на ваші плечі. Завтра народ України чітко побачить чи готові ви захищати його інтереси. І хоча завтра ви будете у масках люди зрозуміють хто ви. Оберіть завтра правильний шлях, – додав президент.

Раніше Зеленський звернувся до українців щодо коронавірусу.

А Шмигаль назвав 4 програми підтримки економіки.

Зазначимо, що Кабмін підготував поправки до держбюджету з ростом дефіциту в 3 рази.

Тим часом Україна піднялася у рейтингу економічної свободи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: