fbpx
Сьогодні
11:29 28 Бер 2020

За п'ятницю до України повернулося 37 тисяч громадян

Фото Reuters

Учора, 27 березня 2020 року, український кордон на в'їзд та виїзд загалом перетнули майже 49 тис. осіб. З яких понад 37 тис. осіб – це українці, які повернулися із-за кордону (для порівняння, попередньої доби в Україну повернулося 18 тис. українців)

Найбільше наші співвітчизники вчора поверталися прибувши до кордону без транспортних засобів. Саме тому в пунктах пропуску суміжних країн фіксувалося значне скупчення людей, які очікували на перетинання кордону, передає прес-служба Державної прикордоннох служби України.

Для перевезення громадян за сприяння Держприкордонслужби України залучалися транспортні засоби надані місцевою владою та ДСНС. Крім того, на певний час на одному з напрямків був відкритий піший напрямок. Всього вчора оформлено більше 22 тисяч українців, які прибули до кордону пішки (попередньої доби – 6,5 тис. осіб).

В аеропорту "Бориспіль" за добу було оформлено 5,5 тис. українців, які повернулися в Україну майже 30 рейсами.

Також вчора Україну залишили 4,4 тис. іноземців, яких оформлено на виїзд.

За добу прикордонники у взаємодії з представниками санітарно-карантинних підрозділів провели температурний скринінг та опитування про стан здоров'я понад 39 тис. осіб. Виявлено двох громадян України з підвищеною температурою тіла. За результатами додаткової перевірки лікарями ознак захворювання на Covid-19 не виявлено.

Встановленим порядком оформлювалися інформативні згоди про самоізоляцію та надавались відповідні пам'ятки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: