fbpx
Сьогодні
18:14 27 Бер 2020

На кордоні з Польщею в останній день перед закриттям утворилися тисячні черги з українців: фото

Фото EPA-EFE

Сьогодні, 27 березня, у деяких пунктах пропуску на кордоні України та Польщі значно зросла кількість охочих повернутися в Україну. Особливо тих, хто прибув без власного транспорту. Так, до опівдня прикордонники пропустили в Україну з Польщі більше таких громадян, ніж за всю минулу добу.

Оскільки піше сполучення зараз не здійснюється, перетинання кордону такими людьми ускладнене. У зв'язку з цим, а також через додаткові контрольно-профілактичні заходи спостерігається накопичення людей у пунктах пропуску. Людей, які прибули пішки, переправляють через кордон автобусами, пише Громадське.

черги кордон українці

Фото EPA-EFE

закриття кордону

Фото EPA-EFE

«Сьогодні до опівдня на кордоні з Польщею вже здійснено пропуск майже 7,4 тисячі таких мандрівників, це більше ніж учора за усю добу — 5,4 тисячі осіб», — повідомляє Державна прикордонна служба.

Через ажіотаж залучено додатковий інспекторський склад, працюють додаткові смуги, де оформлення відбувається із застосуванням мобільних комплексів прикордонного контролю.

«Процедури прикордонного контролю будуть проводитися з врахуванням сучасних загроз. Ми не можемо прискорити пропуск, знижуючи якість контрольно-профілактичних заходів», — зазначили прикордонники.

На світлинах з кордону видно, що чимало українців у натовпі носять захисні маски, однак жодним чином не дотримується відстань, яку необхідно зберігати під час епідемій.

закриття кордону

Фото Reuters

закриття кордону

Фото Reuters

закриття кордону

Фото Reuters

закриття кордону

Фото Reuters

закриття кордону

Фото Reuters

закриття кордону

Фото Reuters

закриття кордону

Фото Reuters

26 березня президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця дня 27 березня Україна закриє державний кордон, а про громадян України, які залишаться поза її межами, будуть піклуватися дипломати. Він наголосив, що 2 тижні тому попросив українців за кордоном повернутись в Україну, зараз у зв'язку з поширенням коронавірусу доводиться закривати кордон.

Водночас МЗС повідомило, що у громадян ще залишається можливість повернутися в Україну на автомобілі або перейти кордон пішки на тих пунктах перетину, де це дозволено. З цією інформацією можна ознайомитися на інтерактивній карті пунктів пропуску Державної прикордонної служби України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: