fbpx
Сьогодні
16:04 28 Бер 2020

Гончарук назвав 3 наслідки дефолту

Колишній прем'єр-міністр України Олексій Гончарук назвав 3 наслідки дефолту.

Про це він написав у Facebook.

"Можна довго вибудовувати репутацію України на геополітичному рівні як стабільного та прогнозованого гравця, а потім за 1 день перетворити її на найбільш ненадійного партнера та непривабливе місце для будь-яких інвестицій. Такий ризик є. І це дуже небезпечно. Сподіваюсь, нашій владі та народним обранцям не забракне здорового глузду не допустити дефолт", – каже Гончарук.

Також він назвав 3 наслідки дефолту:

1. Дефолт — це закриття ринків фінансування в середньому на 5, а то й більше років. Чим більший розмір дефолту у відсотках від всього боргу, тим на довше закриваються ринки. Наприклад, при дефолті більше 60% боргу, ймовірність, що ринки будуть закриті на 10 років складає 50%.

2. Дефолт збільшує безробіття та закриває підприємства. А також підвищує вартість фінансування дефіциту державного бюджету на багато років вперед.

3. Дефолт має політичні наслідки. Насамперед, для тих, хто його оголосить. Як показує практика, дефолт означає зменшення підтримки правлячої політичної партії. В середньому це десь 16% на наступних виборах.

"Не задорого? Як на мене, так. Альтернатива? Допомога МВФ, яка не лише дозволить зараз втриматись, а й надасть доступ до інших джерел фінансування. Ну і, звичайно, внутрішня політика спрямована на підтримку бізнесу. Я сподіваюсь, що Верховна Рада діятиме в інтересах держави та підтримає необхідні законопроекти, насамперед, про неповернення банків, а країна зможе пережити ці непрості часи із значно меншими втратами", – резюмує Гончарук.

Зазначимо, що у "Слузі народу" спростували чутки про дефолт.

Також Кравчук детально пояснила, хто був та про що говорили на засіданні фракції "Слуга народу".

Зазначимо, Зеленський наполягає на підготовці законопроекту про дистанційну роботу Ради.

Також Зеленський заявив, що Україна повинна отримати від МВФ 8 млрд доларів.

За словами глави держави, позачергове засідання Ради планується на понеділок, 30 березня.

Раніше Стефанчук розповів "план Б" на випадок, якщо Рада не зможе зібратися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: