fbpx
Сьогодні
15:09 22 Бер 2020

У Києві планують заборонити фото з тваринами

Фотографування з тваринами буде розцінюватись, як жорстоке поводження та каратися штрафами від двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Про це депутат Київради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий написав на своїй сторінці у Facebook.

«За зверненням громадських активістів підготував проект рішення, яким пропоную припинити експлуатацію тварин для відео- та фотопослуг. У документі пропоную кваліфікувати використання тварин для фото, як жорстоке поводження з ними. Сподіваюсь, що рішення буде підтримано і невдовзі світлини з дикими тваринами стануть лише доказом у суді, а не гарним спогадом», – повідомив депутат.

Він пояснив, що тварин, яких використовують для надання фотопослуг, утримують у незадовільних умовах, в яких вони не живуть довго.

«Фотографуючись з тваринами ми фінансуємо насильство. Тварини, яких використовують для збагачення, весь день проводять на ланцюгові, без їжі та води, страждають від яскравих спалахів фотокамер. Щоб вони слухались, їм дають заспокійливе та алкоголь. Вам пропонували фотографуватись зі старою твариною? Це значить, що вони у таких умовах довго не живуть…», – написав  Яловий.

У самому проекті рішення зазначається, що деякі обов'язки покладаються і на Нацполіцію, якій рекомендується здійснювати штрафні санкції проти порушників.

«Головному управлінню Національної поліції м. Києва рекомендувати активізувати роботу щодо посилення контролю за дотриманням вимог статті 89 Кодексу про адміністративні правопорушення з метою недопущення жорстокого поводження з тваринами на території міста Києва», – йдеться у документі.

У пояснювальній записці до проекту рішення стверджується, що надання фотопослуг з тваринами є неприйнятними у багатьох країнах Європи.

«В переважній кількості європейських країн такі дії є неприпустимим та неприйнятними, оскільки тваринам мають бути забезпечені належні умови утримання. Натомість, діями щодо ігнорування інтересів тварин, яких експлуатують для отримання прибутку, ми паплюжимо європейські цінності щодо захисту навколишнього природнього середовища та даємо приклад, зокрема, і майбутнім поколінням, прийнятності жорстокого поводження з тваринами», – повідомляється у документі.

Проект рішення буде включено до порядку денного найближчого засідання комісії з питань екологічної політики. Після його підтримки членами комісії, проект буде поданий на розгляд сесії Київської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: