fbpx
Сьогодні
22:11 21 Бер 2020

Офіс генпрокурора проводить експертизу хімречовин з РФ у справах Майдану

Офіс Генерального прокурора активізував роботу з проведення судово-медичних експертиз осіб, які постраждали від дій хімічних речовин у період Революції Гідності 2014 року.

Про це йшлося під час зустрічі в Офісі генпрокурора процесуальних керівників у кримінальних провадженням у справах Майдану з постраждалими і представниками ГО "Хімічні та токсикологічні отруєння в Україні", повідомляє пресслужба відомства.

"Процесуальні керівники в кримінальних провадженнях щодо злочинів, скоєних під час масових протестів у 2013-2014 роках звернулися до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз щодо активізації експертних досліджень, необхідних для завершення комісійної експертизи спеціальних засобів, доправлених 2014 року з території Російської Федерації, від хімічного впливу яких постраждали учасники мирних протестів", – ідеться в повідомленні.

Учасники зустрічі обговорили також необхідність внесення змін у нормативні документи Міністерства охорони здоров'я України про правила визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень.

Раніше ДБР прозвітувало перед родинами героїв Небесної Сотні про слідчі експерименти.

Слідчі управління у "справах Майдану" також розповіли про затримання двох учасників злочинної групи, які підозрюються у викраденні і катуванні активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, а також вбивстві останнього.

11 березня слідчі ДБР провели слідчий експеримент у кримінальному провадженні за фактом організації вбивств протестувальників 20 лютого 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: