fbpx
Сьогодні
22:51 19 Бер 2020

Хворий на коронавірус житомирянин збрехав про контакти: за кордоном він перебував разом з групою туристів

Фото Reuters

49-річний мешканець Житомира, у якого 19 березня виявили Covid-19, працює в турфірмі й за кордоном перебував разом з групою туристів.

Про це повідомив мер Житомира Сергія Сухомлина виданню Житомир.info

За словами міського голови, чоловік повертався з-за кордону не з другом та його сином, як він повідомляв раніше, а за кордон він возив цілу групу людей і разом з ними повертався в літаку. Зараз за допомогою соціальних мереж було встановлено, від якої турфірми вони їздили, де вони були, і на ранок планується встановити все коло осіб, з якими інфікований контактував. За словами пацієнта, він сам був на самоізоляції, але невідомо, чи були на самоізоляції всі люди з групи, які з ним поверталися з-за кордону. Він цю інформацію приховував.

Сухомлин додав, що для збору інформації про членів туристичної групи, чисельність якої наразі невідома, будуть залучені працівники поліції та Служби безпеки України.

Як раніше розповів голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, за словами самого хворого, він повертався в Україну разом з товаришем та його сином, але повідомити їхні дані інфікований коронавірусом відмовлявся.

Також чоловік казав, що із 7 по 14 березня подорожував Німеччиною та Австрією. Прибув в Україну 14 березня літаком. З того дня, з його слів, знаходився в самоізоляції. 18 березня йому стало зле, піднялась температура, почалась симптоматика, яка відповідає коронавірусу, викликав невідкладну допомогу і був госпіталізований.

Раніше повідомлялося, що в Україні підтверджено 21 випадок COVID-19.

Санлікар повідомив, що у МОЗ є 4 сценарії боротьби з коронавірусом.

Важливі статті:

Маніпуляції та шахраї під час епідемії коронавірусу: хто і як виграє, коли інші страждають

"Вертольоти з хімікатами": як розпізнати фейк під час коронавірусної паніки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: