fbpx
Сьогодні
08:48 18 Бер 2020

Укрпошта не стягуватиме плати за зберігання посилок, за якими не прийшли вчасно

Фото ONLINE.UA

На час карантину Укрпошта припинить стягнення плати за зберігання посилок українців, навіть, якщо термін безкоштовного зберігання посилки вичерпається.

Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства інфраструктури.

Таке рішення в Укрпошті ухвалили у зв'язку із запровадженням карантину. Там вважають, що це дозволить зменшити черги у відділеннях та можливості для поширення вірусу.

«З 17 березня 2020 р. і до закінчення карантину в усіх об'єктах поштового зв'язку плата за зберігання реєстрованих поштових відправлень, зокрема «Укрпошта Експрес», «Укрпошта Стандарт» та «Укрпошта SmartBox» не стягується», — повідомляють в Мінінфраструктури.

Там уточнюють, що плата не стягуватиметься також за зберігання імпортних посилок з-за кордону.

Напередодні у відділеннях Укрпошти почали малювати спеціальні лінії, які показуватимуть відстані, на яких мають перебувати громадяни одне від одного, щоб зменшити ймовірність передачі вірусів.

Про це повідомив голова Укрпошти Ігор Смілянський.

«Відсьогодні Ви побачите жовті лінії в наших відділеннях. Будь ласка — не заходьте за жовту лінію, якщо біля стійки обслуговується клієнт. Підходьте лише тоді, коли вікно вільне», — заявив Смілянський.

Він зазначив, що відділення Укрпошти працюватимуть у звичайному режимі навіть попри карантин та запровадження обмежувальних заходів у деяких містах України. Водночас Смілянський закликав клієнтів Укрпошти бути обачними та не заходити у відділення у тому разі, якщо там велика черга.

Також голова Укрпошти закликав молодь оплачувати комунальні послуги після 13:00, коли не діє знижена комісія на оплату. Так Смілянський просить, аби молоді люди дали можливість заплатити за комуналку людям літнього віку, які перебувають у зоні ризику захворювання.

Нагадаємо, що Кабмін під час засідання 16 березня ухвалив рішення щодо тимчасового припинення, залізничного, авіа та автобусного міжміського сполучень з 18 березня. З 17 березня на всій території Україні заборонені будь-які масові заходи за участі більше 10 осіб. Також свою роботу мають припини всі заклади громадського харчування, розважальні центри, спортзали, крім аптек, супермаркетів та АЗС.

ВР ухвалила закон для запобігання коронавірусу: штрафи і позбавлення волі в разі порушення правил карантину.

Рада також ухвалила закон про підтримку бізнесу в період карантину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: