fbpx
Сьогодні
14:31 15 Бер 2020

КВУ: "Слуга Народу" і партія Ляшка стали лідерами за витратами у 2019 році

Лідерами серед політичних партій за витратами у 2019 році стали «Радикальна партія» Олега Ляшка та «Слуга Народу». Так, перша упродовж року витратила на статутну діяльність 493 мільйони гривень, а пропрезидентська політсила — 479 млн грн.

Про це повідомляє  громадська організація «Комітет виборців України», яка проаналізувала витрати політичних партій на основі фінансових звітів, поданих до НАЗК.

На третьому місці за витратами — всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» (375 млн грн), за нею — «Європейська Солідарність» (270 млн) та «Голос» (255 млн).

Менші витрати в «Опозиційного блоку» — 179 млн грн, «Української стратегії Гройсмана» — 117 млн і всеукраїнського об'єднання «Свобода» — 100 млн. Партія «Сила і честь» витратила 35 млн, «Партія Шарія» — 9 млн.

Всього українські політсили минулого року витратили приблизно 2,5 млрд грн. З них 63% витрат — це оплата парламентської та президентської виборчих кампаній.

«Організація виборів потребує значних коштів, і жодна партія не може повністю покладатися лише на роботу власних волонтерів, підтримку віртуальних інтернет-команд чи залучення громадян на низовому рівні», — уточнив голова КВУ Олексій Кошель.

В організації вказують, що при підрахунку до уваги брали витрати партій, які на останніх парламентських виборах набрали понад 2% голосів. Водночас не враховували «Опозиційну платформу — За життя», оскільки її звіт «не дає змогу оцінити загальні витрати за 2019 рік».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: