fbpx
Сьогодні
14:16 13 Бер 2020

Країни G20 сприятимуть розробці вакцин від коронавірусу

Шерпи глав держав G20 ухвалили спільну заяву з питань міжнародного реагування на пандемію коронавірусу, в якій пообіцяли сприяти розробці систем раннього запобігання, належного лікування і вакцин від цього захворювання.

"Ми підтримуємо важливість тісної взаємодії міжнародних організацій і закликаємо їх регулярно інформувати G20 про вживані заходи і про оцінки потреб. Ми нарощуватимемо підтримку розробки систем раннього запобігання, належного лікування і вакцин", – йдеться в заяві.

Документ ухвалено за підсумками зустрічі шерп у Хубарі (Саудівська Аравія), яка відбулася 12 березня.

Країни "двадцятки" тісно взаємодіють із ВООЗ щодо відстеження пандемії, обміну інформацією, заохочення профілактичних заходів, раннього виявлення випадків захворювання і надання клінічної допомоги, йдеться в заяві.

При цьому шерпи лідерів G20 зазначають, що головною турботою країн "двадцятки" є боротьба з цим захворюванням на національному рівні.

Одночасно вони обіцяють "надавати технічну підтримку країнам, що розвиваються, системи охорони здоров'я яких найчастіше слабкіші, а населення – більш вразливе".

Шерпи закликають відомства своїх країн у сфері охорони здоров'я продовжувати надавати підтримку ВООЗ в її зусиллях із боротьби з пандемією, а фінансові відомства – продовжувати поточну роботу з міжнародними організаціями для реагування на економічні наслідки коронавірусу.

Нагадаємо, що членами "двадцятки" є Австралія, Аргентина, Бразилія, Велика Британія, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Корея, Мексика, Німеччина, ПАР, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, Японія і Європейський Союз. Постійними учасниками зустрічей "двадцятки" є МВФ, Європейський центральний банк і Світовий банк.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: