fbpx
Сьогодні
10:46 12 Бер 2020

Як та навіщо дбати про гігієну свого смартфону: поради від Супрун

Щоб зменшити ризики захворіти, потрібно дбати про гігієну телефона.

Ексочільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун Уляна Супрун розповіла на своїй сторінці у Facebook, як правильно це зробити.

CDC рекомендує очищувати поверхні, до яких ми часто торкаємося. Згідно дослідженню, у середньому люди торкаються телефону понад 2600 разів на день. Для більш активних користувачів ця кількість сягає більш ніж 5 тисяч разів.

"Стосовно ризику підхопити коронавірус COVID-19, то він також теоретично є. Поки ще точно невідомо, як довго вірус SARS-CoV-2, який викликає хворобу, виживає на поверхнях. Але, схоже, що він поводиться, як і інші коронавіруси. Вони можуть зберігатися на поверхнях від кількох годин або до кількох днів. Тривалість залежить від різних умов — типу поверхні, температури, вологості навколишнього середовища", — йдеться у дописі.

дбати про гігієну свого смартфону

Як тримати телефон у чистоті:

Користуватися телефоном у транспорті потрібно якомога менше. Не чіпати поручні та інші поверхні, а потім брати телефон до рук.

Для очищення поверхні рекомендують використовувати тканину з мікрофібри, теплу воду і мило. Виробники телефонів рекомендують змочити тканину у воді з милом та акуратно (щоби рідина не потрапила в отвори) протерти всі поверхні, попередньо вимкнувши телефон.

Також можна використовувати спиртовмісні дезінфектанти. До прикладу, спиртовмісний дезінфікуючий засіб, спрей чи серветки на основі ізопропілового спирту. Але є ризик, що вони можуть пошкодити екран телефону.

Для очищення можна приготувати розчин з 60% води та 40% спирту. Так само як і з водою і милом, потрібно змочити тканину з мікрофібри у цьому розчині і протерти поверхні. Опісля цього витерти сухою тканиною.

Ще один спосіб — спеціальні ультрафіолетові бокси. Такий пристрій виглядає як коробка чи кейс, у який поміщають телефон на певний час, де з допомогою ультрафіолетових ламп відбувається очищення. Такі бокси визнані найбільш ефективним способом для знищення патогенів.

Раніше уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.

Нагадаємо, у Києві запроваджують обмежувальні заходи через коронавірус.

Раніше в Україні уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацією щодо китайського коронавірусу: https://covid19.com.ua/

Також МОЗ запустив Telegram-бот, який відповідає на запитання про коронавірус.

Читайте також:

Як і коли потрібно робити експрес-тест на коронавірус

Що робити, коли повернувся з країни, де зафіксували коронавірус

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: