fbpx
Сьогодні
18:18 07 Бер 2020

Коронавірус: Волошин розповів про ізоляцію, а МОЗ запевняє, що іншим нардепам немає чого боятися

Нардеп від ОПЗЖ Олег Волошин заявив, що за результатами експрес-тестів по всіх вірусах він "абсолютно здоровий" і перебуватиме певний час вдома.

"Ніхто мене не ізолював. Я абсолютно здоровий, що тільки-но було офіційно підтверджено завідуючою інфекційного відділення Олександрівської лікарні. Результати експрес-тестів по всіх вірусах респіраторної групи  – негативні", – написав Волошин у своєму Facebook.

"В Україні поки немає експрес-тестів саме на коронавірус. Тому, щоб у відповідності з рекомендаціями ВООЗ, уникнути будь-яких ризиків виявитися носієм, побуду вдома до наступного четверга, коли спливе 14 днів після мого 30-хвилинного спілкування з Райтцером. Якщо результати аналізів взятих у мене мазків будуть раніше – значить, буду вільною людиною раніше", – зазначив він.

Волошин додав, що з Жан-Люком Райтцером він "у абсолютно різних групах ризику".

За словами Волошина,  депутату Національної Асамблеї Франції "68 років і нещодавно він переніс операцію", а на момент їхньої розмови ніяких симптомів – кашлю чи нежиті –  у нього не було.

Коронавирус: Волошин

Нагадаємо, наприкінці лютого депутат від ОПЗЖ Олег Волошин відвідав Францію, де мав зустріч із депутатом Національної асамблеї Жаном-Люком Рейтцером, який заразився коронавірусом і зараз перебуває в реанімації.

На поточному тижні Волошин був присутній на засіданнях Верховної Ради, де 4 та 5 березня розглядалися питання зміни складу уряду та відставки генпрокурора Руслана Рябошапки.

6 березня нардеп від "ЄС" Вікторія Сюмар заявила, що Волошина, який контактував з інфікованим на коронавірус депутатом Національної асамблеї Франції, ізолювали.

Міністерство охорони здоров'я запевняє, що для народних депутатів, які спілкувалися із нардепом Олегом Волошиним немає жодних ризиків.

Про це передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МОЗ.

"Він (Волошин — ред.) знаходиться не в лікарні, це (самоізоляція) його добровільне і правильне рішення. По медичних показниках він не потребував іншого. Зараз немає ніяких ризиків для депутатів, які спілкувалися з цим депутатом.

Згідно з протоколами, госпіталізують тих, хто має симптоми ГРВІ і у кого не підтвердилися результати ГРВІ (тести на грип типу А та В – ред.)", – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: