fbpx
Сьогодні
09:19 04 Бер 2020

Стосовно керівників низки міністерств ще є питання, зокрема, Міненерго, - заступниця Арахамії

Фото ukrinform.ua

Щодо міністерств у новому Кабінеті міністрів можуть не бути прийняті остаточні рішення на позачерговому засіданні Верховної Ради 4 березня і вони можуть якийсь час працювати з в.о. міністрів, повідомила заступник глави фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Я б не хотіла коментувати всі прізвища, але дійсно можу підтвердити, що нинішній прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку, вона надійшла до Верховної Ради, це підтвердив спікер парламенту Дмитро Разумков. І на зустрічі президент Володимир Зеленський запропонував нову кандидатуру на посаду прем'єр-міністра – це нинішній віце-прем'єр Денис Шмигаль. І він, пан Шмигаль, уже запропонував своїх кандидатів до Кабінету міністрів", – сказала вона у вівторок ввечері після завершення робочої наради керівництва фракції "Слуга народу".

При цьому Кравчук зазначила, що ще є питання стосовно 4 міністерств. "Я так розумію, якщо не будуть остаточно прийняті рішення, то частина міністерств буде працювати певний час з в.о. міністрів", – розповіла вона.

Відповідаючи на питання "Інтерфакса-Україна", Кравчук повідомила, що йдеться про керівників Міністерств енергетики та екології, освіти, Міністерства культури, оскільки невідомо, чи погодиться його далі очолювати Володимир Бородянський.

"Є питання щодо першого віце-прем'єра також. Прізвищ не називали. Він повинен займатися саме економічним блоком, промисловістю", – додала вона.

Кравчук вказала, що в новому Кабміні свої посади збережуть низка діючих міністрів: віце-прем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр юстиції Денис Малюська, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, віце-прем'єр з євроінтеграції Дмитро Кулеба буде тепер і міністром закордонних справ, міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Вона зазначила, що Міністерство культури, молоді та спорту буде також розділено, оскільки Міністерство молоді та спорту "має існувати окремо". Крім того, у веденні Міністерства культури залишаться питання ЗМІ та інформаційної політики.

У Слузі народу кажуть, що з Дубілетом і Миловановим проведуть додаткові співбесіди.

Нагадаємо, фракція Слуга народу погодила призначення на посаду глави уряду віце-прем'єра Дениса Шмигаля, прем'єр Олексій Гончарук подав заяву про відставку.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: