fbpx
Сьогодні
20:11 03 Бер 2020

Став відомий можливий склад майбутнього уряду Шмигаля

Віце-прем'єр – міністр громад і територій Денис Шмигаль в середу повинен змінити прем'єр-міністра Олексія Гончарука на чолі уряду.

Про це повідомили LB.ua три джерела, в тому числі в керівництві фракції "Слуги народу".

Також очікується, що міністром економіки замість Тимофія Милованова стане Роман Жуковський, який очолював профільне управління в Секретаріаті президента Віктора Ющенка в кінці "нульових" років. Його мати – Валентина Жуковська, яка у свій час очолювала банк "Надра".

Сам Милованов залишиться міністром, але тільки сільського господарства.

Міністром фінансів замість Оксани Маркарової (вона переходить на іншу посаду) повинен стати Ігор Уманський. Він двічі був першим заступником першим заступником фінансів, а в 2009-2010 роках виконував обов'язки міністра.

Дмитра Дубілета на посаді міністра Кабінету міністрів змінить Олег Демчина.

У Міністерстві розвитку громад і територій Шмигаль можуть замінити Олексій Чернишов або Людмила Бугай.

Олексій Резніков очолить міністерство з реінтеграції. Це колишній соратник Віталія Кличка. Був секретарем Київради в 2014-2015 роках і заступником голови КМДА в 2016-2018 роках. До приходу в політику Резніков був відомим і авторитетним адвокатом.

Також з'явиться посада віце-прем'єра з питань оборонної промисловості. Її віддадуть Роману Коростельову, керівнику КБ "Луч".

Зоряну Скалецьку, яка знаходиться на обсервації в Нових Санжарах, замінить Ілля Ємець. Він уже очолював МОЗ короткий час в 2010-2011 роках.

Олімпійський чемпіон з фехтування і віце-президент Федерації фехтування України Вадим Гутцайт може очолити новий Міністерство спорту.

Також повинен змінитися міністр оборони. Замість Андрія Загороднюка на посаду збираються призначити генерал-лейтенанта у відставці Андрія Тарана, який на початку війни на Донбасі очолював українську сторону спільного центру з контролю і координації (СЦКК).

Зміниться і міністр закордонних справ. Місце Вадима Пристайко може зайняти Дмитро Кулеба, віце-прем'єр-міністр з євроінтеграції.

Міністерство соціальної політики хочуть повернути Марині Лазебній. У серпні 2019 року, ще за Володимира Гройсмана, вона була призначена начальником Державної соціальної служби, але вже через півтора місяці уряд Олексія Гончарука її звільнило. У 2013-2014 роках керувала Державною службою зайнятості. До Держслужби зайнятості працювала в Департаменті праці та зайнятості Мінсоцполітики, секретаріаті Кабіна і в Міністерстві економіки.

Арсен Аваков залишиться міністром внутрішніх справ на сьомий рік поспіль. Також збереже посаду міністр юстиції Денис Малюська.

Нагадаємо, на засіданні фракції "Слуги народу" оголосили, хто буде новим буде прем'єром.

Раніше повідомлялося, що Гончарук просить суд заборонити Разумкову розглядати питання про його відставку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: