fbpx
Сьогодні
11:50 29 Лют 2020

"Укравтодор" запустив онлайн-мапу, де можна дізнатися про всі ремонти та поскаржитися на погані дороги

Фото: Kostiantyn Shcherbachenko

Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) запустило онлайн-карту, на якій зібрано всю інформацію про проведення ремонтів доріг, заплановані ремонти та перекриття доріг у зв'язку з ними. Також там можна поскаржитися на погані дороги.

Відповідна карта наразі працює з браузера, її можна знайти за посиланням.

Нову мапу розробили також для того, аби слідкувати за роботою підрядників, що роблять ремонти та будівництво автошляхів,  повідомляють в Укравтодорі.

«Громадяни можуть отримувати об'єктивну й актуальну інформацію щодо стану проїзду (ремонтів, ДТП, перекриття руху, ускладнення руху), про об'єкти придорожнього сервісу, розташування паркінгів та аварійно-небезпечних ділянок, погодних умов на дорогах тощо», — пояснюють у пресслужбі відомства.

Дані про стан доріг карта отримує від Гідрометцентру, системи зважування машин у русі (Weigh-in-motion), дорожніх камер, сканерів, а також низки мобільних додатків, з якими Укравтодор уклав співпрацю. Серед них — Waze, Bolt, Uber, «Дія» тощо.

На мапі вже можна побачити всі ділянки, що будуть відремонтовані за базовим сценарієм оновлення доріг у 2020 році та додаватимуться нові після відповідних рішень влади.

Крім цього, безпосередньо на самій карті існує модуль для звернення, за допомогою якого можна поскаржитися на поганий стан дороги.

«Громадянин їде автомобільною дорогою — у процесі руху у нього виникають питання. Наприклад, відсутнє освітлення, сміття на узбіччі, вибоїна, перешкода руху тощо. Тепер він має можливість з допомогою браузера напряму звертатися до Укравтодору. Звернення потрапить до диспетчера, а громадянин надалі зможе відстежувати статус його опрацювання і виконання», — повідомив директор Укрдорзв'язку Вадим Горюшко.

Як залишити скаргу

Наразі система працює у тестовому режимі, в рамках якого отримали перші 400 скарг з фотографіями проблемних ділянок доріг.

Залишити скаргу можна через спеціальну форму, зайшовши на мапу через сайт «Укравтодору».

Для цього потрібно авторизуватись через Facebook або зареєструватися через електронну пошту та завантажити фотографію. Після цього скарга буде прийнята.

Раніше "Укравтодор" оголосив про старт дорожніх робіт у 14 областях.

Нагадаємо, що Зеленський підписав закон, яким дозволив Укравтодору позичати гроші на ремонт доріг.

Також повідомлялося, що в Україні наразі вже змінили 70% керівництва облавтодорів.

Рубрика:
Авто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: