fbpx
Сьогодні
16:30 26 Лют 2020

У "Слузі народу" розповіли про інститут місцевих префектів

Фото: Главком

Перший заступник фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко пояснив роль префектів в законопроекті про децентралізацію.

За його словами, префекти не будуть впливати на прийняття рішень місцевих органів влади, однак можуть отримати право першочергового отримання інформації про рішенні місцевого самоврядування, передає УНН.

"Префект – це просто одна з запропонованих моделей. Тут головне знайти той унікальний рецепт, по якому він буде працювати в Україні. Зрозуміло, що у нас є дуже глибокі традиції народовладдя в країні, демократія та вільні люди. А будь-який нагляд сприймається як щось негативне і така думка в народі, що "ось за нами будуть наглядати", – вважає він.

Корнієнко зазначив, що нагляд може реалізуватися у вигляді листувань, порад, якихось інтервенцій префекта не судового характеру.

"Він не може підмінити судову владу, але він може додати з боку держави певну взаємодію з самоврядуванням і суспільством. Адже одна з наших ідей – це дати префектові можливість для першочергового отримання рішень місцевих рад і мерів для подальшої комунікації. Він нічого не зупиняє, він не впливає. Він має цю інформацію, ділиться з суспільством. А потім суспільство вирішує, чи це прийнятно", – заявив Корнієнко.

Він нагадав, що кожен громадянин зможе звернутися до суду з позовом проти місцевого самоврядування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: