fbpx
Сьогодні
14:48 25 Лют 2020

В Україні готові до прийому хворих із коронавірусом, - голова комітету ВР з питань здоров'я

Інфекційні лікарні України готові до прийому хворих із новим китайським коронавірусом Covid-2019, для першої хвилі виділено 5 тис. 700 ліжок.

Про це заявляє голова парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький в інтерв'ю "Інтерфаксу".

"У випадку першої хвилі Україна готова, тобто виділено 5700 ліжок для першої хвилі, є ліжка другого, третього резерву".

За його словами, якщо коронавірус житиме так, як він живе в Китаї, "своїм життям", то до цього підключаться цілі лікарні.

"Усе робиться за чітким планом. Це всі регіони України … У кожній області виділено лікувальний заклад першого, другого і третього резервів. Це інфекційні лікарні", – розповів голова комітету.

Він наголосив, що адреси лікарень, готових до прийому хворих із коронавірусом, знають лікарі, керівники обласних управлінь охорони здоров'я, працівники ДСНС, Національна поліція, оперативний штаб Кабміну.

"Україна готова робити все те саме, що сьогодні роблять інші країни", – зазначив Радуцький.

"На сьогодні Україна зробила все необхідне, що треба робити в такій ситуації в будь-якій країні у відповідності з усіма рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я. Сьогодні діє оперативний штаб, який очолює прем'єр-міністр України. Дії оперативного штабу контролює Рада національної безпеки і оборони".

За його словами, наразі влада вживає всіх необхідних карантинних заходів з обсервації здорових громадян України, які були в зоні ураження й доставлені в Україну.

"Що стосується підготовки країни, не дай Бог, до виникнення вірусу, то розроблено плани заходів, які повністю узгоджені з рекомендаціями ВООЗ. Плюс, вони ґрунтуються на досвіді тих країн, де вже є коронавірус. Саме ВООЗ збирає, аналізує і структурує цей досвід", – зазначив народний депутат.

Голова комітету також зазначив, що в разі зараження людини коронавірусом включається план протиепідеміологічної безпеки. "Вживатимуться всі заходи згідно з планом осередку епідеміологічної небезпеки. Тобто буде насамперед забезпечено обмеження самої лікарні, куди буде доставлено цього хворого, звісно, буде обмеження пересування".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: