fbpx
Сьогодні
18:45 24 Лют 2020

Зеленський закликав прибрати скандальну поправку з закону щодо податків

На сайті Верховної Ради України оприлюднено пропозиції президента України Володимира Зеленського щодо закону №1049 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", на який глава держави 19 лютого наклав вето і повернув у парламент.

Про це передає РБК-Україна.

Повідомляється, що основна критика закону з боку президента стосувалася пункту 2 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" закону.

"Запропоновані п. 2 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" закону не відповідають Конституції України, Господарського кодексу, Закону "Про ціни і ціноутворення", а тому не можуть бути підтримані. Тому пропоную п. 2 розділу II Закону виключити", – йдеться в пропозиціях Президента України до закону №1049.

Зазначимо, що цей пункт з'явився в законопроекті №1049 лише за день до його прийняття. 3 жовтня 2019, народні депутати – члени Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики внесли зміни, які абсолютно не стосуються теми законопроекту, але вводять фіксовану маржу торгової націнки для оптових (7%) і роздрібних (13%) компаній , які здійснюють продаж сигарет.

Як пізніше з'ясували журналісти, поправку було прийнято в інтересах заступника голови згаданого парламентського комітету Андрія Холодова, який опосередковано контролює велику мережу роздрібного продажу сигарет. У грудні 2019 року Національне антикорупційне бюро України відкрило провадження щодо Холодова за підозрою у перевищенні владних повноважень.

Нагадаємо, що Гончарук оголосив кінець епохи тіньових ринків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: