fbpx
Сьогодні
12:04 24 Лют 2020

Скалецька пояснила різницю між карантином і обсервацією

В Україні немає карантину через коронавірус. Люди, евакуйовані з Уханя, поміщені на двотижневу обсервацію. 

Про це повідомила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька у Facebook.

"Хотіла б уточнити. Обсервація і карантин суттєво відрізняються.

Карантин – це той режим, який оголошується на зоні, на певній території, котра має значні поширення зараження й де потрібно контролювати пересування людей", – сказала Скалецька.

Тим часом, в Україні відсутні випадки зараження коронавірусом, тому жодні території ізолювати немає необхідності. Для того, щоб переконатися, що евакуйовані з Уханя не є носіями вірусу, вони поміщені під постійний контроль, тобто на обсервацію.

"Якщо ми говоримо про обсервацію, то це тоді, коли ми маємо здорових людей, які поміщені в умови ізоляції для постійного медичного спостереження. Для того щоб унеможливити поширення вірусу", – пояснює міністр.

За словами Скалецької, дуже важливо враховувати наведені відмінності між обсервацією і карантином, щоб не піддаватися паніці, для якої немає жодних підстав.

"І прохання: зберігайте спокій, користуйтеся лише перевіреною інформацією, яка знаходиться на сайті Міністерства охорони здоров'я. І будьте здоровими", – радить міністр.

В Нових Санжарах вже чотири дні на двотижневій обсервації знаходяться українці та іноземці, евакуйовані з Китаю. Разом з ними перебуває також і міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

Гончарук заявив, що уряд мобілізований, щоб не допустити розповсюдження коронавірусу.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: