fbpx
Сьогодні
20:07 18 Лют 2020

У конституції РФ хочуть закріпити довічну недоторканість Путіна

У Конституції РФ пропонують закріпити довічну недоторканість нинішнього президента Володимира Путіна та інших екс-президентів.

Про це повідомляють РИА Новости.

Повідомляється, що з такою ініціативою виступила робоча група з підготовки пропозицій про внесення поправок в конституцію Росії. За словами співголови робочої групи Павла Крашеннікова, федеральний закон гарантує недоторканність колишнім президентам.

"Дана конституційна норма (про недоторканність, – ред.) – вона повинна поширюватися і на президента, у якого закінчуються повноваження. Тому що це буде, по-перше, конституційна гарантія незалежності його діяльності, в тому числі й при виконанні обов'язків чинного глави держави", – зазначила голова Союзу жінок РФ Катерина Лахова.

Зараз недоторканність президента Росії, що припинив виконання своїх повноважень, закріплена прийнятим в 2001 році федеральним законом. Його не можуть притягнути до відповідальності за діяння, вчинені під час перебування на посаді глави держави, а також затримати, заарештувати, обшукувати, допитувати або оглядати, якщо це робиться в рамках проваджень у справах, пов'язаних з виконанням ним повноважень.

При цьому в разі вчинення тяжкого злочину в період виконання повноважень його можуть позбавити недоторканності. Для цього голова Слідчого комітету має направити подання до Держдуми. Якщо нижня палата дає згоду на зняття недоторканності, відповідну постанову направляють в Раду Федерації, яка має розглянути це питання протягом трьох місяців.

Нагадаємо, що Путін підписав наказ про звільнення Суркова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: