fbpx
Сьогодні
12:15 18 Лют 2020

Міністр охорони здоров'я прокоментувала евакуацію українців з Уханю

Місце, де протягом 14 днів перебуватимуть на обсервації евакуйовані з Уханя (провінція Хубей, Китай) громадяни України, іноземці, члени екіпажу і супровід, буде під цілодобовим захистом правоохоронців.

Про це заявила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька у відеозверненні.

"Усі члени команди пройшли необхідні навчання від Центру громадського здоров'я. Після приземлення літака здійснять усі заходи безпеки – літак відправлять на санітарну стоянку. Всі необхідні митні процедури здійснюватимуть у костюмах біозахисту. До місця обсервації пасажири і члени команди прибудуть окремими транспортними засобами з охороною. Місце також буде під цілодобовим захистом працівників Національної гвардії і Нацполіції", – сказала вона.

Згідно з повідомленням на сторінці МОЗ у Facebook, загалом обсервації (перебування на карантині) наразі потребують майже 100 осіб – 65 евакуйованих, 18 членів екіпажу, троє медиків, чотири працівники ДСНС і по два співробітники Державної митної служби та Державної прикордонної служби України.

Пасажирський літак для евакуації вилетить у вівторок 18 лютого, його повернення очікують у четвер або п'ятницю. Всі евакуйовані перед прильотом підпишуть згоду на тимчасову ізоляцію.

Люди з симптомами ГРВІ не будуть допущені на борт літака, а за 30 хвилин до його посадки буде передано інформацію про стан здоров'я всіх, хто перебуватиме на борту.

Визначено два обсерватори, до одного з яких заселять евакуйованих, а інший буде резервним. Інформацію про місця розташування обсерваторів не поширюють, щоб уникнути паніки серед місцевого населення.

Україна поки що не планує евакуйовувати 23 громадян із круїзного лайнера Diamond Princess, що перебуває на карантині біля берегів Японії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: