fbpx
Сьогодні
14:41 18 Лют 2020

КС визнав неконституційним конкурс для суддів Верховного Суду

Конституційний суд України визнав неконституційним проведення конкурсу для суддів Верховного Суду в контексті судової реформи 2016 року.

Як повідомило агентству "Інтерфакс" джерело в Конституційному суді, судді на пленарному засіданні у вівторок продовжили розгляд подання щодо конституційності окремих положень закону України "Про судоустрій і статус суддів" від 2016 року.

"КС ухвалив рішення про визнання неконституційним конкурсу для суддів Верховного Суду України", – сказав співрозмовник агентства.

За його словами, визнано неконституційними пункти 7 та 14 перехідних положень закону "Про судоустрій і статус суддів" у частині припинення роботи Верховного Суду України та права суддів Верховного Суду України в конкурсі на посади суддів Верховного Суду.

У 2016 році в рамках судової реформи було ліквідовано вищі спеціалізовані суди і створено нову структуру Верховного суду як єдиного суду касаційної інстанції.

Пленум Верховного суду виніс рішення, яким назвав неконституційним конкурсний відбір суддів до нового Верховного суду та оскаржив судову реформу в КС.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: