fbpx
Сьогодні
08:40 15 Лют 2020

Милованов назвав фактори спаду економіки

Причинами уповільнення темпів зростання економіки в четвертому кварталі 2019 року стало кілька факторів, один з яких – нетипові терміни збору врожаю.

Про це в п'ятницю, 14 лютого, заявив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов на своїй сторінці в Facebook.

"Причин декілька. Не зовсім типові терміни збору врожаю зернових та інших культур. Зниження обсягів випуску промисловості в четвертому кварталі", – написав Милованов.

Він пояснив, що останнє сталося через негативні тенденції на зовнішніх ринках, протекціоністські заходи у торгівлі з боку США, проблеми з логістикою і теплі погодні умови.

Милованов зазначив, що в минулому році промислові підприємства масово проводили модернізацію.

Серед позитивних тенденцій в економіці Милованов зазначив зростання фармацевтичного виробництва на 5,1%, на 3,3 – хімічного та на 4,3% – зросло виробництво комп'ютерів та іншої техніки.

У січні поточного року металургійна галузь досить впевнено відновила обсяги випуску – порівняно з груднем 2019 року зросли обсяги – на 29,4%, сталі – на 14,6% і чавуну – на 4,9%.

Крім того, за даними Державної адміністрації морських портів січня 2020 року перевалка вантажів в морських портах істотно збільшилася – на 20,5% порівняно з січнем минулого року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: