fbpx
Сьогодні
20:51 14 Лют 2020

В Україні хочуть створити окрему групу ФОП для стартапів, яку звільнять від податків

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонують створити п'яту групу спрощеної системи оподаткування, якою зможуть скористатися стартапи з перших днів своєї діяльності. Так депутати хочуть стимулювати цей сектор економіки.

Як йдеться у законопроєкті  2615, що з'явився на сайті Ради, п'ята група спрощеної системи діятиме тимчасово — 9 місяців від дня реєстрації. Протягом цього періоду молоді компанії пропонують звільнити від сплати єдиного податку — ставка такого податку складе 0%.

Законопроєктом передбачене обмеження на розмір доходу для стартапів — 300 тисяч гривень протягом 9 місяців (близько 33,33 тисячі гривень на місяць). У разі, якщо стартап на 5-тій групі ФОП порушить цей ліміт, то його автоматично переведуть на іншу групу спрощеної системи оподаткування (або ж змусять обрати нову групу самостійно).

По закінченню 9-місячного періоду стартапи також повинні будуть обрати нову групу спрощеної системи оподаткування або ж їх переведуть автоматично. Використовувати 5-ту групу спрощенки одним і тим самим ФОПом двічі заборонять.

Для того, аби слідкувати за доходами стартапів їх зобов'яжуть використовувати касові апарати (РРО).

Щоб нова група спрощенки запрацювала, за цей законопроєкт має проголосувати 226 депутатів у двох читаннях, а після цього його має підписати президент. Водночас наразі Рада розглядає законопроєкт про ринок землі, а закінчити цей розгляд депутати планують у березні-квітні 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: