fbpx
Сьогодні
10:11 13 Лют 2020

На круїзному лайнері 44 нові випадки зараження коронавірусом, людей похилого віку евакуюють

На круїзному лайнері Diamond Princess, що знаходиться під карантином біля берегів Японії, ще 44 пасажири заразилися коронавірусом. Влада Японії вирішила евакуювати людей похилого віку та пасажирів з хронічними захворюваннями.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я, праці і добробуту Японії Кацунобу Като, передає NHK News.

Таким чином, загальна кількість заражених пасажирів на судні наразі складає 218 людей без врахування співробітника карантинної служби, який працював на судні. Разом з ним кількість хворих складає 219 осіб.

У МОЗ Японії також оголосили, що після 14 днів з лайнера зможуть виїхати люди похилого віку від 80 років, якщо тест покаже, що вони не заражені коронавірусом. За даними відомства, багато пасажирів, які були на борту спочатку, були літніми людьми, а 226 з них — старші 80 років.

Чи є серед заражених за добу на лайнері українці наразі невідомо. В Міністерстві закордонних справ зазначили, що «повідомлять додатково».

На лайнері загалом близько 3700 людей, серед яких 25 українців, усі члени екіпажу. Відомо, що двоє українців інфіковані коронавірусом.

Взагалі чрез зараження китайським коронавірусом станом на 13 лютого 1369 людей померли, водночас 6017 інфікованих одужали. Загальна кількість інфікованих зросла до 60 329.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: