fbpx
Сьогодні
21:29 12 Лют 2020

Порошенко розповів представнику Литви про політичні переслідування депутата "ЄС"

Лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко зустрівся з послом Литви в Україні Марюсом Януконісом.

Сторони обмінялися думками щодо більш ефективної протидії тривалій агресії Росії проти України, а також консолідації міжнародної єдності і солідарності з Україною для забезпечення деокупації Донбасу і Криму, інформує пресслужба партії.

Було наголошено на важливості зміцнення міжнародного режиму санкцій проти Росії, а також підкреслено, що санкції були введені за підрив Російською Федерацією територіальної цілісності України і невиконання Мінських домовленостей.

Висловлено занепокоєння в зв'язку з небезпечною тенденцією повернення України до часів політично мотивованих переслідувань, що може поставити під сумнів досягнутий Україною прогрес за попередні п'ять років.

"Лідер "Європейської Солідарності" зазначив тривожні тенденції згортання в Україні свободи слова та свободи вираження політичних позицій. Він повідомив, що за висловлення думки народного депутата від "Європейської Солідарності" Софію Федину зараз переслідують правоохоронні органи. Петро Порошенко зазначив абсолютну неприйнятність такої ситуації", – йдеться в повідомленні.

Раніше у ДБР заявили, що Федині загрожує до 5 років в'язниці.

Нагадаємо, Федині вручили підозру та викликали на допит ДБР через погрози Зеленському.

10 лютого їй обрали запобіжний захід та зобов'язали носити електронний браслет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: