fbpx
Сьогодні
16:31 11 Лют 2020

ЗМІ дізнались, що Богдан мав неприємну розмову з Зеленським перед звільненням

Фото ОПУ

Голова Офісу президента Андрій Богдан написав заяву про відставку після неприємної розмови з президентом Володимиром Зеленським 10 лютого.

Про це йдеться к статті УП.

"За словами двох джерел в Офісі президента, вранці Зеленський та Богдан мали неприємну розмову, під час якої останній запропонував голові державі написати заяву про звільнення. Зеленський сказав: іди та пиши", – цитує ЗМІ.

Співрозмовники УП розповіли, що Богдан хотів звільнитися ще після інциденту з помічником Зеленського Андрієм Єрмаком, який відповідав за вирішення "іранської кризи", але тоді його відмовили заступники та найближче оточення.

Казали, що вмовляти Богдана не звільнятися "приїхала купа людей у владі", у результаті чого голова Офісу президента "вгамувався на час".

Але Зеленський на тлі цього і далі демонстрував свою прихильність до Єрмака.

Зокрема, 1 лютого президент у своєму Офісі проводив інтерв'ю із потенційними кандидатами до оновленого уряду. На цих співбесідах Богдана не було, але були присутні перший помічник Сергій Шефір, прем'єр-міністр Олексій Гончарук та Єрмак.

За даними джерел УП, останньою краплею для Богдана стала поїздка Зеленського до Італії, де він зустрівся зокрема із Папою Римським. У ній президента супроводжував Єрмак та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, у якого відносини із Богданом також не склалися.

Кажуть, що у цьому випадку у Богдана спрацювала вже особиста образа, адже він греко-католик зі Львова, і його не взяли у відрядження у Ватикан.

Раніше Зеленський звільнив із посади керівника Офісу президента Андрія Богдана й призначив на цю посаду Андрія Єрмака, який раніше обіймав посаду помічника президента.

Арахамія вже прокоментував зміну глави Офісу президента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: