fbpx
Сьогодні
22:49 02 Лют 2020

Зеленський поділився побоюваннями щодо збитого літака МАУ

Фото ОП

Президент України Володимир Зеленський заявив, що публікація нового запису перемовин диспетчера аеропорту Тегерана і пілота іранської авіакомпанії, який бачив запуск і попадання ракети в борт "МАУ" доводить, що іранська сторона знала від самого початку, що літак збила ракета, це їм було відомо вже на момент збиття.

Про це він сказав ТСН.

Зеленський заявив, що побоюється підступу з боку Ірану під час роботи з "чорними скриньками" збитого літака МАУ.

"Вони запрошують уже в понеділок [3 лютого] летіти до них в Іран. Відверто кажучи, ми цього дуже боїмося", – сказав Зеленський.

За його словами, українські експерти ще після попередньої поїздки сказали, що Іран не готовий до правильної розшифровки "чорних скриньок".

"Я боюся, що іранці можуть залучити наших фахівців, мовляв давайте тут на місці розшифруємо, а потім скажуть – навіщо вам тепер чорні скриньки", – сказав президент України.

Він заявив, що президент Ірану йому обіцяв допуск "до будь-яких предметів, до будь-яких доказів" і можливість узяти "чорні скриньки".

Нагадаємо, що в Ірані з самого початку знали, що літак МАУ був збитий ракетами.

Також Зеленський пояснив, чому не одразу публічно заявив, що літак МАУ збили, хоча знав це на другий день.

Раніше  Данилов заявив, що Зеленський вже через годину знав про катастрофу літака МАУ в Ірані.

У цій катастрофі світ втратив 176 людей: 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Усвідомити це важко і боляче. Саме тому ділимося з вами тим, де шукати підтримки у важкий час, і як підтримати тих, по кому вдарила трагедія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: