fbpx
Сьогодні
10:40 25 Січ 2020

Зеленський пояснив, чому не одразу публічно заявив, що літак МАУ збили, хоча знав це на другий день

Президент Володимир Зеленський пояснив, що не одразу офіційно заявив, що літак Boeing-737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» збили іранські військові, оскільки не мав даних та доказів.

Про це він розповів в інтерв'ю для ізраїльського «9 каналу».

«Я не міг в публічному полі говорити: «Нас збили», але я приїхав до них і сказав: «Крім співчуття і так далі, я приїхав до вас з важливою інформацією. Хочу, щоб ви точно знали, це на сто відсотків не технічна помилка, не помилка ваших рідних, і не помилка нашого професійного екіпажу», — сказав він.

Він уточнив, що вже на другий день після авіакатастрофи знав, що літак збили військові. Проте повідомити публічно про це він не міг, оскільки «не мав даних і доказів».

«Я вважаю, що ми зробили кілька важливих кроків, які дали нам можливість натиснути на іранську сторону, і вони визнали, що це був не технічний злам або помилка нашого екіпажу і літака МАУ», — додав глава держави.

Нагадаємо, Іран підтвердив, що літак МАУ збили двома ракетами з російського ЗРК.

Раніше  Данилов заявив, що Зеленський вже через годину знав про катастрофу літака МАУ в Ірані.

У цій катастрофі світ втратив 176 людей: 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Усвідомити це важко і боляче. Саме тому ділимося з вами тим, де шукати підтримки у важкий час, і як підтримати тих, по кому вдарила трагедія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: