fbpx
Сьогодні
11:50 02 Лют 2020

У Давосі українська компанія BGV Group оголосила три напрямки діяльності

English version here

Член Ради директорів BGV Group Сергій Войцеховський презентував три перспективні напрямки, над якими працює компанія.

Про це він розповів під час панельної дискусії "Невикористаний потенціал: Україна як наступний промисловий лідер Європи" в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Під час зустрічі бізнесмени та представники української влади обговорювали можливості для розвитку промисловості.

Войцеховський зазначив, що компанія фокусується на лише на видобуванні природних ресурсів, але і на продукції з високою доданою цінністю.

Першим напрямком роботи BGV Group є зберігання енергії — одна з найбільш актуальних проблем світової енергетики. Член Ради директорів компанії наголосив, що Україна має поклади графіту, які можуть бути використані для створення акумуляторів нового типу.

Другий напрямок — рідкісноземельні метали і сплави з їх використанням. Це теж галузь, в якій Україна має значний потенціал через наявність власних покладів та наукових ресурсів. "Ми можемо розробляти сплави для аерокосмічної, комп'ютерної та інших галузей", — сказав він.

Третім напрямком є створення малих модульних ядерних реакторів (SMR). Це новітня технологія, яка поки що є в стадії розробки та сертифікації, аде одразу декілька компаній світу працюють над нею. "Україна має високу частку ядерної генерації, в країні є поклади урану", — пояснює Войцеховський необхідність проєкту.

Сергій Войцеховський

Деякі світові компанії заявляють, що їх розробки SMR будуть готові до промислового використання вже в 2025 році. У коментарі для БІЗНЕСу після зустрічі бізнесменів та інвесторів у мерії Давосу, Войцеховський повідомив, що говорити про конкретні дати появи малих модульних реакторів рано.

"Поки зарано казати [про терміни], тому що цей сектор доволі суттєво регулюється як національним, так і міжнародним законодавством. У нашої компанії є меморандум з великим виробником — американською компанією Holtec. У Holtec непогано просуваються справи щодо отримання всіх сертифікатів та дозволів на виробництво", — сказав він.

Довідка. BGV Group об'єднує декілька компаній, які мають ліцензії на розвідку та видобуток родовищ металів та інших корисних копалин, зокрема уранових, графітових, титанових та інших руд.

Засновником BGV Group є Геннадій Буткевич, відомий український бізнесмен та власник корпорації "АТБ".

Читайте також: Давоські відкриття. Навіщо і як компанія Буткевича заходить в "блакитний океан" рідкісних копалин

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: