fbpx
Сьогодні
18:07 29 Січ 2020

У Кучми розповіли, як шукатимуть зниклих безвісти на Донбасі

Фото Reuters

Тристороння контактна група (ТКГ) по врегулюванню ситуації на сході України розробляє механізми для пошуку зниклих безвісти на Донбасі.

Про це повідомляє прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook.

За її словами, в гуманітарній підгрупі продовжують роботу по взаємному звільненню людей, яка була успішно проведена 29 грудня 2019 році.

"Досягнута домовленість про поновлення пошуку зниклих безвісти до наступного засідання ТКГ в Мінську будуть опрацьовані відповідні пропозиції щодо механізму організації цієї роботи з участю міжнародних організацій, в тому числі Міжнародного Комітету Червоного Хреста", – заявила Оліфер.

Також вона додала, що під час засідання контактної групи українська сторона чітко заявила про розв'язання проблем безпеки – припинення вогню, виведення збройних формувань і військової техніки, а також встановлення контролю за кордоном, що є основним для виконання мінських угод.

"Світовий досвід врегулювання збройних конфліктів показує, що без встановлення державою контролю за своєю кордоном досягти миру неможливо", – заявив представник України в ТКГ Леонід Кучма.

Крім того, Оліфер зазначила, що ситуація з безпекою залишається складною.

"З боку НЗФ ОРДЛО продовжують обстріли, в тому числі снайперські, а на лінії зіткнення діють їх диверсійно-розвідувальні групи. Домовилися продовжити роботу для вирішення блоку питань безпеки, які є ключовими для України і світового співтовариства", – додала вона.

Нагадаємо, що Боррель збирається відвідати Донбас.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: