fbpx
Сьогодні
23:45 23 Січ 2020

У США заборонили "пологовий туризм"

Білий дім опублікував нові правила отримання віз, спрямовані на стримування так званого "пологового туризму".

Обмеження будуть поширюватися на випадки, коли жінки цілеспрямовано їдуть у США на пологи, щоб згодом дитина могла отримати американський паспорт. Про це повідомляє агентство Associated Press.

Так, відповідно до нових правил, заявницям буде відмовлено в отриманні туристичних віз у разі, якщо співробітники американської консульської служби виявлять, що вони направляються в країну на пологи.

Відповідні правила опубліковані в Федеральному реєстрі.

Практика поїздок у США для пологів, по суті, законна, однак існують випадки, коли влада заарештовує співробітників агентств, що займаються організацією "пологового туризму" у зв'язку з фактами візового шахрайства та ухилення від податків. У державному департаменті США вважають, що відвідування країни з метою "пологового туризму" не є діянням, що підпадають під поняття туризму, тобто для отримання нових вражень або відпочинку.

Довідка. Згідно з Конституцією США, будь-яка дитина, народжена на території країни, має право на американське громадянство. Це призвело до виникнення цілого напряму в туристичній індустрії – "пологовий туризм".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: