fbpx
Сьогодні
21:12 21 Січ 2020

У Раді запропонували новий розмір зарплати депутатам

Народний депутат від "Євросолідарності" Олексій Гончаренко пропонує встановити зарплату для парламентарів на рівні 9 446 гривень.

Про це він повідомив в Facebook.

"У своєму законопроєкті я пропоную встановити обмеження, щоб щомісячний оклад народного депутата становив суму в розмірі двох прожиткових мінімумів, а зарплата – в розмірі не більше двох мінімальних зарплат, встановлених на поточний рік. Це дозволить заощадити витрати бюджетних коштів, пов'язаних з оплатою праці нардепів і виконанням загальних депутатських повноважень, в 10 разів", – зазначив Гончаренко.

За його словами, це допоможе знизити напругу в суспільстві і "зміцнити соціальний захист тих верств населення, які цього дійсно потребують".

Раніше глава міністерства освіти та науки Ганна Новосад заявила, що її зарплати не вистачило б на те, щоб утримувати дитину.

Соцмережі бурхливо відреагували на заяву Ганни Новосад.

"Але у мене до вас, як до міністерки освіти, питаннячко: як моїй мамі – педагогу із двома вищими освітами – прожити за 2 тисячі гривень пенсії? Буду вдячна за підказки, поради, лайфхаки", – запитала у Facebook співачка Анджеліка Рудницька.

На думку політолога Євгена Магди, пані Новосад "свідомо чи ні провокує вибух в освітянському середовищі".

"Пані міністерка, поцікавтеся, будь ласка, як десятки тисяч вчителів, фахівців відділів освіти на місцях та й рядові співробітники вашого міністерства примудряються утримувати дітей і виживати за кошти в рази менші, ніж 36 000 грн на місяць. Як їм живеться на неконкурентну зарплату в регіонах та особливо в столиці? Як їм живеться без власного житла по найманих квартирах за половину місячної зарплати. Іноді краще мовчати, коли очолюєш таке соціально-чутливе міністерство", – написав у Facebook Павло Булгак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: