fbpx
Сьогодні
23:07 21 Січ 2020

Білорусь хоче закуповувати 30% нафти з України, - Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь планує 30% нафти закуповувати з України.

Про це повідомляє "Белта".

За його словами, у Білорусі зараз немає альтернативи щодо поставок російської нафти.

"Зараз в повному обсязі альтернативи немає поставок російської нафти. Але, як ми домовлялися, диверсифікувати нам потрібно. Треба йти до того, що 30-40% ми будемо купувати нафти в Російській Федерації. Відсотків 30 ми будемо завозити з Балтики й відсотків 30 з України – перевірений шлях", – заявив Лукашенко.

При цьому він зазначив, що РФ може не погодиться на постачання нафти з Казахстану.

"Можливо, Казахстан зможе поставити нам нафту, якщо РФ погодиться з цим. Дивно: наш союзник не дає згоди на поставку нафти від нашого іншого союзника", – заявив білоруський президент.

Він також констатував, що економічні умови, в яких доводиться працювати Білорусі, ускладнюються.

"З-за введення РФ податкового маневру неминуче знижуються доходи республіканського бюджету, погіршується ефективність роботи наших нафтопереробних заводів. НПЗ зіткнулися з проблемою фінансування поточної діяльності та, що важливо, своїх інвестиційних програм, спрямованих на розвиток виробництва", – заявив Лукашенко.

Нагадаємо, що Україна впевнена у виконанні російським "Газпромом" зобов'язань за транзитним контрактом, оскільки у російської компанії немає суверенного імунітету за кордоном і її активи можуть забрати в рахунок можливого боргу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: