fbpx
Сьогодні
11:14 15 Січ 2020

Милованов: Нове трудове законодавство допоможе створити 1 млн робочих місць в Україні

Зміни до трудового законодавства, які розробив та направив на розгляд Верховної Ради уряд, мають допомогти створити 1 мільйон нових робочих місць в України протягом наступних 5 років.

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, передає прес-служба уряду.

"Ми плануємо до 2024 року створити додатковий 1 млн легальних робочих місць. За ці 5 років розраховуємо скоротити рівень безробіття майже вдвічі — до 5%. Держава має допомагати людям легше та швидше знаходити роботу — не за чотири місяці, як це відбувається зараз, а до двох", — повідомив Милованов.

Під час брифінгу йшлося про основні нововведення законопроекту, зокрема:

  • перехід на виключно письмову форму фіксації трудових відносин;
  • запровадження 7 видів трудових договорів, а також гнучкого режиму роботи, що сприятиме легалізації сучасних умов співпраці, як-то фрілансу, дистанційної роботи та інших;
  • запровадження матеріальної компенсації в розмірі від 1 до 6 зарплат в разі звільнення працівника за бажанням роботодавця замість існуючих прецедентів надуманого вивільнення працівників без жодних фінансових компенсацій.

Зазначимо, що зміни до Трудового кодексу, про які йдеться, ще не набули чинності. Їх має ухвалити Верховна Рада.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: