fbpx
Сьогодні
18:26 15 Січ 2020

Іран ігнорує запити України про доступ до "чорних скриньок" збитого літака МАУ

Українська сторона не отримала відповіді на два запити до Ірану з проханням отримати доступ до "чорних скриньок" збитого над Тегераном українського літака і про можливість українським експертам брати участь в їх розшифровці.

Про це сказала начальниця Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу генпрокурора Поліна Чиж на засіданні комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони,  пише "Інтерфакс-Україна".

Чиж відзначила, що після інформації від іранської сторони про те, що "чорні ящики" настільки пошкоджені, що їх можна відкрити лише в певних лабораторних умовах в іншій країні, Україна запропонувала для цього свою лабораторію в НТУУ "КПІ" ім. Сікорського.

Полина Чиж: "15 січня має приїхати експерт, який оглянув би цю лабораторію і фактично дав би згоду, повернувся в Іран, забрав "чорні ящики" і повернувся назад в Україну, щоб проводити ці дослідження разом з нашими експертами та тими особами, яких ми б вважали за необхідне залучити.

Вони (Іран) зараз говорять, що їх експерт, як було обіцяно, 15 січня, не приїде, але це питання вирішується. Тому вчора нами було прийнято рішення і підготовлений другий запит про правову допомогу до Ірану з проханням надати нам доступ до "чорних скриньок" і вирішити питання про можливість їх розшифровки нашими експертами. Відповідь поки не отримано".

За її словами, в цьому запиті українська сторона також просить Іран надати їй доступ до речей, які можуть бути доказами в кримінальному провадженні, наприклад, частин літака, сидінням і тому подібного.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: