fbpx
Сьогодні
23:48 15 Січ 2020

Бойовики звільнили з полону злочинців, які допомагали катувати ув'язнених, - Асєєв

Колишні полонені, журналіст "Радіо Свобода" Станіслав Асєєв та розвідниця Тетяна Гончарова розповіли, що серед звільнених з полону є злочинці, які допомогали бойовикам катувати ув'язнених.

"Є багато питань щодо людей, які повернулися на цю територію при тому, що вони взагалі напряму брали участь в тих злочинах, які відбувалися в "Ізоляції", – сказав Асєєв, передають Тексти.

За його словами, деякі з них були звільнені ще в 2017 році.

"Ось як вони повертаються сюди, і як вони ходять на свободі упродовж вже двох років деякі, а деякі повернулися у грудні 2017-го – це також дуже велике питання. Поки що ми намагаємося його публічно не піднімати і хочемо вирішити через відповідні органи, почути їхні коментарі", – розповів журналіст.

"Тому ми зараз намагаємося почути бодай якісь притомні коментарі з боку СБУ чи прокуратури, що взагалі з ними планують робити. А якщо все це будуть намагатися якось "вирішити", ми, звісно, будемо публічно порушувати це питання. І тоді, напевне, вже СБУ доведеться щось притомне відповідати стосовно цих осіб", – додав Асєєв.

Раніше обміняна розвідниця Тетяна Гончарова казала те саме: "Кілька людей з тих, що повернулися в Україну, допомагали на "Ізоляції" бити ув'язнених".

Нагадаємо, бойовики "ДНР" в рамках обміну передали Україні журналіста Станіслава Асєєва.

Раніше повідомлялося, що Асєєва утримують в повній ізоляції.

А також, що бойовики вибили у журналіста Асєєва визнання в шпигунстві.

Після звільнення Асєєв розповів, що дав інтерв'ю російському каналу через погрози.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: