fbpx
Сьогодні
21:57 11 Січ 2020

Над половиною України знову зафіксовано величезну хмару чадного газу

Над Україною вдруге за три місяці зафіксовано хмару чадного газу (СО), що накриває собою майже половину країни, включно з містом Києвом і лівобережну частину Київської області. Ймовірно забруднення пов'язане виключно з промисловою діяльністю – ТЕЦ, хімічної та металургійною промисловістю.

Про нове рекордне забрудненне повітря над Україною стало відомо з поста глави комітету ЖКІ, благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища Громадської ради при Київській міськдержадміністрації (КМДА) Олега Попенко на його сторінці в Facebook.

"Над Україною знову найвища концентрація СО у світі, порівнянна з промисловими районами Китаю і Нью-Йоркській агломерацією. Накрило так само, як в жовтні – від Києва до Харкова, від Вінниці до Маріуполя", – написав Олег Попенко.

ПРО СТАН АТМОСФЕРНОГО ПОВІТРЯ В УКРАЇНІ.Над Україною знов найвища концентрація CO в світі, порівнювана з промисловими…

Posted by Олег Попенко on Friday, January 10, 2020

забруднене повітря

забруднене повітря

Найімовірніше, нинішня забрудненість повітря пов'язана з посиленою роботою вугільних ТЕЦ, а також викидами промислових підприємств.

забруднене повітря

Промислова мапа України

У жовтні причину появи смогу над Києвом в КМДА пояснювали пожежею на торфовищі в Обухівському районі, а також великою кількістю автомобілів в столиці, спалюванням городянами листя і температурною інверсії атмосфери.

Дивіться: Хто найбільше забруднює повітря України: топ-20 підприємств (інфографіка)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: