fbpx
Сьогодні
13:04 10 Січ 2020

Небойові втрати України за 5 років війни на Донбасі перевищують бойові

Небойові втрати всіх силових структур України в 2014-2019 роках загиблими і померлими від хвороб становлять 3379 осіб, що перевищує бойові втрати під час війни на фронті, які офіційно визначені як 3031 особа.

Про це розповів колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає Цензор.НЕТ.

Також з небойових причин поранено і травмовано 10 718 силовиків, з бойових причин – 11 694.

"Не буду деталізувати, але армія та силові структури – частина нашого суспільства з усіма його проблемами. У розрізі недбальства, безпечності, поганої керованості тощо", – зазначив він.

Матіос переконаний, що якби не рішення генерального прокурора Віталія Яреми створити військову прокуратуру в 14-му році, то керованість державою було б утрачено. Процвітала б анархія зі зброєю в руках, а кількість злочинів та загиблих була б значно більша.

"Якщо ми хочемо мати боєздатну армію та силові структури, зменшити небойові втрати – треба негайно створювати систему військової юстиції. Армія виконує накази та статути, якщо є командування, військова прокуратура, військова поліція зі слідством та військові суди за прикладом Ізраїлю", – вважає Матіос.

Такі інституції захищені особливим статусом і гарантіями, реагують швидко, розуміють специфіку, і їх жодні озброєні люди та війна не залякають.

"Але замість реформи навіть те, що ми встигли побудувати, – військову прокуратуру, – ліквідували. Одного разу військову прокуратуру вже знищували у 2012. Війна 2014 довела її крайню необхідність", – підсумував Матіос.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: